Friday, September 7, 2012

Freedom...


FREEDOM…

Haa,mesti korang pk tjuk lagu Maher Zain..kih3…pa2 puwn nanti kta check it out pa kehel dgn title entri kali nih…wlupun xda ketan dgn pa yg ku taip nih..last sali,baru bagi tau..keyh…

Alhamdulillah, aku telah berjaya bergelar graduan dengan menghadiri majlis konvokesyen ke-5 Politeknik Mukah Sarawak..Alhamdulillah, diploma dah dlm tgn & sumanya bjalan dgn lancar…hehe.Terima kasih ALLAH! Akhirnya, sebab apa?

Sebab aku masih 2323 nak g or x…at last aku setuju HADIR…

Itupun last minit punya kerja, g maybank,settle suma dokumen,print borang…masa tuh cuti dah apply..hhaha..kalau x g rasa rugi,konvo kot…bukan selalu..memandangkan aku x study lagi,mungkin kali nih aje aku dapat net pentas ambik diploma…InsyaAllah,kdg2 kta x tahu apa yg bakal blaku…(Lagipun Pehin Sri bah yg berik diploma ya…rugi x…hee)

InsyaAllah kalau da rezeki, maybe further study..tpi,x sure nak ambek course engineering..sguh tough rasanya..urm,*SIGH* tapi dah blaja 3 tahun mechanical engineering nih dah rasa sebati jer..urm..

Tgkla..kalau dberi pluang aku akan sambung, tgk keadaan dan rezeki masa tuh..sekarang pun Alhamdulillah, da jugak kerja..wlupun hanya CBG tpi aku bsyukur..sebab skrg susah sgt3 nak cari kerja..dpt juga mashuk tiap2 bulan..dapat juga mgurngkn beban kluarga even pun x byk..sikit pun jadi..gaji masih ciput…mupok2 eyh kata org srwk..ilek2 luh…boh sengaut…kih3..nak3???

Pa2 puwn masa konvo mmg best…rehearsal,dinner,then hari yg mmg aku nanti2 kn konvokesyen..dah stahun lebih hbis blaja..bowk dpt konvo..hehe..p,dlm stahun ya mmg xda keja la..duk umah,n jdi bisneswoman..kih3..tolong mama aku bbisnes..wlupun kdg2 da kdg2 xda,tpi masih da benda yg dbuat..rindu nak jdi driver tiap2 pagi,tgh hari n ptg…hehe..pa2 puwn kerja skrg mmg best wlupun xda ketan terus dgn bidang aku…hehe

Hmm, benda baru..best jugak dblaja..da jugak benda len dpt dblaja, ilmu dpt dtmbh n pling penting kyakinn diri bla dberi ssuatu tugas...fuh! boleh tahan jugk cabarannya..hahah..tapi,masa mula2 kaki aku mcecah ke Mukah..sungguh, tsentap rasa hati..ya ALLAH! Rindu,sedih,pilu,gembira bila mlihat mukah dmana sumanya tcoret disitu.

Kenangan manis dan pahit suma bersama kwn2 dan lecturer2…TERIMA KASIH kpd Pensyarah2 Kejuruteraan Mekanikal exspecially yg byk mbantu aku slama ini..even pun jenuh aku mlihat tutorial,tugasan,projek,bla3..tapi semangat ku tetap kental dan kuat kerana banyak sahabat2 yg turut mbantu & mberi sokongan…dsitu jugalah tmpt tjatuh tsungkurnya aku namun terus bangkit mguatkn smgt sendiri...isk3..sedih,bila dkenang...rindu dgn genk kaloi! Oi! Ku rindu takorg! Syg jak kta cgek kelas x dpt konvo sama! Muwn x dpt bgmbr sakan eyh,seriously,x best konvo xda byk genk..pa2 puwn aku syukur dpt temu balit kwn2 lamak even skejap..dah stahun lebih kot..masing2 dah da jln hidup pun,dah tunang,kawen,keja,smbg degree,mcm2 cita dpt btuka…(eyh2..tuka bahasa pulak,sorry, aku mnaip pelbagai bahasa..kih3)

Malam dinner pling best..hehe..click! click! Click! Bgmbr sakan..hehe..pa2 puwn spjg aku belajar di Politeknik Mukah Sarawak selama 3 tahun byk mgajar aku erti khidupn sbenar, lebih bdikari,bjumpa dgn bmcm ragam msia, mgenali apa itu kawan & apa itu lawan.even puwn byk masalah yg dhadapi spjg 3 tahun..namun erti psahabatn itu x mudah luntur dlm hati…wlupun da yg dlm diam mbenci diriku..aku rela,aku terima..kerana aku pasti pa2 puwn tjdi kta tetap bsatu..x ke mana jugak kalo nak gadoh2 kan..xbest..hehe..aku okeyh jer..HEHE..Thanks 4 everything frens kerana mnambahkn lagi memori ddlam hidup aku..thanks a lot..n utk my mama n abah, terima kasih byk2 sebab byk dah berik support ngn dorongan yg x penah putus..Thank q very2 much! Hehe.

Okeyhla, be4  mowk tutup entri kali towk..aku nak explain lah apa kehel dgn freedom tuh..xdo kena mgena..hehe..aku dah dpt kebebasan dri pjanjian KAMI. Alhamdulillah,hanya aku yg bjaya..pa2 puwn..syabas friends sbb masih berusaha utk btahan..tpi,terus terang sudah2 lah babe buat janji macam tuh..sakit ow..a’ mnahan..kih3…adowh2..dugaan n cabarannya sungguh besar…after konvo suma janji sudah dtemeterai.thanks a lot sebab tmbh lagi kenangan suwiiittt..aku maafkn takorg suma yg xdpt btahan..halal kan sumanya..hehe..chill~ even pun xda itam putih tpi pjanjian ya mmg best..polh prinsip idup aku mjdi tetap n x brubah..at last aku dah tbiasa sendiri..hehe..apa2 puwn TAHNIAH! Klah, sampey ctowk ajak lowk..da pa2 I update entri len..dah lmk x update dah polah esei pjg bjela..skadar luahan hati & rasa…

CONGRATULATIONS FRIENDS!!! SEMOGA HIDUP KITA DIRAHMATI ALLAH DAN SEMUA YANG KITA LAKUKAN DIBERKATI..AMIN~ I’M SO SORRY IF SPANJANG KITA MENGHARUNGI RANJAU KEHIDUPAN PERIT GETIR SEBAGAI STUDENT SELAMA 3 TAHUN AKU DA TKASAR BAHASA, TSILAP KATA, TERANOK,TERUMPAT,SUMALAH TER2…HANYA HAMBA ALLAH, INSAN BIASA..HOPE KITA KAWAN PEY BILA2…AMIN~

p/s: Congrats juak utk kwn2 aku yg dah mnyempurnakn sparuh dripd tuntutn agama..mdirikn masjid dlm bulan towk dah 2 org..tgu kwn ku sorg gk ya berisik..utk Szufei Soffirah, congrats dear dh bgelar wife…semoga hbgn suami isteri tak2 kekal sampey bila2..aku doakn ko cepat2 dpt anak..i’m sorry if spjg kta bkwn dri skul menengah marek lmk dolok da polah salah silap.pa2 puwn rindu time skul dolok2..sorry keyh…& thanks sebb sudi jemput dtg ke rumah mlm berinai n bsanding, sorry sbb sy ngegeh juak mowk brinai! serious ku suka brinai..hehe.sgt2 cantik anda dhari bhgia anda..even x dpt tolong byk, aku dah bsyukur dpt tlg ikat bunga telo n angkat dulang..ya puwn dh mmadai..Utk Afida kwn dri skul menengah wak..akad nikahnya ritowk..p,sorry x dpt dtg sebb kerjo..hehe.tahniah ar, ku doakn ko cepat2 dpt anak n bahagia hingga akhir hayat..sorry wak muwn da tsilap or tkasar bahasa slamak kta bkwn2..pa2 puwn frens forever! Hehe..chill~ (hope takorg bacala wish ku towk..hee)


p/s/s:Sedih bila dah balit dari Mukah, rindu dgn kwn2..rindu mowk mkn magie tgh2 mlm sambil tga movie atas katil..rindu mowk teriak2 nyanyi dlm jamban, rindu mowk tkaung2 dlm bilit bla tga cita hantu or cita boyak..rindu mowk blaja, rindu mowk lepak sama2, rindu mowk g bengkel n rindu mowk star jump…rindu! Rindu! Rindu! Zaman belajarlah zaman tbest yg penah aku da…rugi xda kenangan mcm ya..KLMJ!!! Thanks ar suma…


p/s/s/s: kecik ati…isk3…xpala,timak seadanya…(T.T)


p/s/s/s/s: Uh, gambar konvo x byk..seriously,sebab hari aku konvo aku terus balik btu.settle anta jubah,ambek sijil2,mkn2 terus chow.gmbr studio puwn xda ambek...*SIGH* xpala2, tgu gmbr atas pentas dtg lak..hehe.ku share keyh.gmbr byk dekt kwn2 da puwn kat hp, sat2 lah aku share..hehe..keyh...:)

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
:: Untuk apa meraih kecintaan manusia andai diri dimurkai Sang Pencipta. Berilmu bukan bererti menunjukkan kepandaian tetapi hanyalah utk diamalkan. Tiada berguna memperoleh sanjungan disisi ramai andai diri hina disisi Tuhan. Aku hanyalah seorang hamba hina yg sering diselubungi dosa-dosa. Hanya mampu merayu dan mengharap agar diri ini kembali bersih sebelum pergi mengadap Illahi::




Red Butterfly