Friday, October 28, 2011

My dream???


Okeyh..seriously skrg aku tgh mmikirkn my future..hee
utk mrealisasikkn Impian Ku tu,aku kenala bkeja kers,,kan.
so,utk mcapaikn impian tu mestila adanya cita2..
so,cita2 & impian mmg bkait rapat...
satu2nya impian aku utk mgelilingi dunia kn..
(utk lebih lanjut sila click butng di atas tu..Impian Ku..hek3..)
tpi impossible right???boleyh ke alu jdinya possible???hek3
wait n see..keyh..insyaAllah klu ada rezeki..
then satu2nya tmpt aku nak g Pulau Pangkor..
dekt je dperak tu hah..p,byk2 pulau knapa ek aku nk ke sana??
aku puwn ttanya2,tpi,stiap pulau tu da klebihn n keindahnnya sdiri..
mestila da something yg unik n seronok kat ctu..
so,klu nk tau g tgk dgn mata sdiri..tpi,tgu la..
aku tdi tgk da program tv di astro ria..
Rancangn Pulau ke Pulau..perrgghhh!!
untung nya gurl tu..dpt jdi hos utk mgelilingi suma pulau2 yg ada di msia ni..
klu aku kat tmpt dia..sudh pasti aku dpt
mrealisasiknn impian aku utk mgelilingi dunia..n g ke Pulau Panglor..kan..
tpi,msng2 da rezeki sdri..so,utk mcapai ke thp tu
kta mestila bkeja kers n brusaha tanpa penh kenl erti GIVE UP...
csya..u must be strong..n always bsabar ddlm mnempuhi ssuatu cabarn & ujian hidup..
insyaAllah..sumanya InsyaAllah...
sebb kta x tau pa yg bkal blaku pd masa hdpn kn..
so,skrg hanya mnanti ssuatu yg xpasti..
insyaAllah taun depan 2012 aku umumkn..uu..lamanya korang tgu,hee)
hehe..wait n see..keyhh..sabor je la...
n,still mcari keja..haha..duk umah tmbh lemk..
so,lesen keta dh da,,xpayh risau2 lgi..hehe...
subjek utama aku skrg utk kumpul duit...hehe...
urm..borink duk umah mganggur..xda hasil kn..
enthla blowm da rezeki..nanti klu rezeki dh ada tu
mmg smpi x menang tgn nak ambik kn..
so,skrg still bsbr n terus bsbr..hehe..
mluangn masa dgn mnonnton tv mmanjang...
kwn2 len byk dh tunang, kawen,,nak keja,
abis dpt keja bru leyh kawen..suma dh da plan msng2..
insyaAllah pshbtn still kekl smpi bla2 even dh bjauhn n xbjumpa..
okeyhla.aku nak g tgk tv la..tgk CSI Miami..hehe..
sat lagi aku update entri baru..alright...hee..daa.Salam~

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
:: Untuk apa meraih kecintaan manusia andai diri dimurkai Sang Pencipta. Berilmu bukan bererti menunjukkan kepandaian tetapi hanyalah utk diamalkan. Tiada berguna memperoleh sanjungan disisi ramai andai diri hina disisi Tuhan. Aku hanyalah seorang hamba hina yg sering diselubungi dosa-dosa. Hanya mampu merayu dan mengharap agar diri ini kembali bersih sebelum pergi mengadap Illahi::




Red Butterfly