Tuesday, October 11, 2011

Likes & Dislikes...


So, entri aku kali ni ku nak buat kelainan ckit..hee..
aku guna pelbagai bahasa..hehe..
arap2 suma phm la..so,leps aku baca suma
entri2 aku yg leps, entri dri dulu lagila..aku gelak..
sbb apa?? sebb lucu lah kenang balik pa yg tjdi..
bukan pa juga..masa mula2 nk bjinak2 dgn blogger ni..
ntah pa2 yg aku rapu..haha..sukahati aku jer merapu..
so,da ku kesahhh???
bbalik pd tjuk entri kta kali ni..cehh..bunyi..ntah pa2 ow..(opss,slh ckp...)
aku tba2 tfikir nak tulis pa yg aku suka n pa yg aku x suka..
suka2..tau la suma org ada juga..tpi,x slh rasanyer aku nak bkongsi..
sharing is caring kan...
urm, tgh fikir..rasanya byk yg aku sukakn drpd aku xsuka..
dlm dunia ni mcm2 ada n..sumanya dtg dri nikmat Allah swt..
p,tu lah kan..manusia ni xkan penh kenal erti puas..
kalau dah bsyukur tu dh cukup bguslah rasanyer...
urm..pa yg aku nak mulakn dulu..so,my favorite food kot..
aku suka mkn pa2 jer..aslkn halal n sedappp..kih3..
tpi, kalau bab2 mkn ni da juga benda yg xpandai dmkn kn..
so, aku suka sgt mkn pizza..(pizza hut..pa2 la..), p,pizza mak aku sedp lgi rasanya..
n then..lasagna..mmg my favorite..p,payh cket nk mkn slalu..phm2 jer la..
n then coklat..mesti..cadburry..kalu lauk pauk tu..
rasanya yg kari2 gitu..sedap tu..urm..kalu pasl mkn aku ni
sumala nak..sumala boleh dkatakn favorite food aku..keh3..
okeyh2..slen tu aku suka kaler purple..cantik..
p,bju aku x byk kaler purple..pelik kn..ckp suka..
haha..lucu2..then..aku suka collect girl stuff..(suma pompuan suka..)
tpi, itu lah..nk buat my collection..p,perlukn budget..
aku tringin sgt nak bjln mgelilingi dunia..
klu singgah satu2 tmpt tu..mesti beli souvenir utk dsimpn..
pakai kenang2an kn..tpi,bla??? aku t'pk jugak..
klu keja jdi pramugari boleh la pusing 1 dunia..
klu jdi stewardess xpela..
cuba try test tanya tmpt pa yg mereka x penah pergi kn..
untung nyer..p,aku jauh skali la nk ke arah tu..ciri2 puwn x ada..hek3
so, aku suka pantai..tpi x suka air nyer..tkut..
mungkin pengaruh movie2 yg aku tgk..haha.
mcm2 la aku imagine klu dh dlm air tu..
hehe...mmg ptut tkut air..brenang puwn xtau..pa celuppp!!!..kn..
so,ckp pasl movie..urm..aku ni suka jugak tgk cartoon..
kartun animasi..apa2 la..bestttt...klu cita kartun aku
suka cita barbie.mermaid,princess2 tu.best2..dri mula cita smpilh phujungnya..
ada pmulaan..ada ptengahn(konflik la..) then da p'akhirnnya..
endingnya puwn sllu epy ending..klu sad ending air mata la jdinya..hee
slen tu kartun, Sponge Bob, Mr.Bean, kampung boy..karya Lat..
dri aku kecik lgi dh suka tgk..
p, yg aku heran knapa xda kuar lgi kartun2 zmn dulu2..
zmn aku best2 jugak kartunn..usop santorian, kluang man, ank2 sidek,
ish..mcm2 la...best lgi..hee..pa2 puwn kta bkembang mgikut
predarn masa n zmn puwn smakin moden..
then klu movie2 mlyu..biasala..love story..thriller..seram.then plg best komedi!
aku suka sgt2..hahaha..
leps tu abeh la satu rumh dgr bunyi sora gelk tawa ku yg mgilai..(ish3..teruknyer..)
klu cita perang tu mmg aku x suka..ish, beysala pompuan kn..
cita yg suwiit2..jiwang2..sedih2 jer dlyn..adowh2..
then, klu aku nak dbandingkn la..aku ni lebih suka tgk crita yg bukn
org kta buat..slalu nya cita org lua byk yg mnarik n best lagi..
ntahla..gempak lagi kot..mcm crita Harry Potter..
klu nak di fikirkn dgn akal yg waras..mmg x logik cita tu..
da magic2..suma tu..tpi, jln citanya best..
org lua ni aku tgk..pmikirn mereka lebih jauh...pk ssuatu benda tu
pa yg akn blaku pda masa akn dtg..alien2 la..keta terbang la..
g marikh la.mcm2...klu cita binatang2 buas n liar x usah ckp la..
my favorite tu..klu movie jaws, shark, crocodile, ular, sotong,
ish3..bestla tgk crita2 mcm tu..mmg mningglkn kesn yg mdlm..
mcm crita Hanayori Dango or Boys Over Flower..
aku rasa..eyh2 x..mmg crita ni mberi impak n kesn'yg mdlm pd aku..
depand dekt korang..msng2 da pndgn sdirikn..
then klu cita perang yg aku suka ada kot 1 or dua..tu puwn jln cita dia best..
Lord Of The Ring...1,2, n 3..klu nk ckp suma2 drama or movie2 yg aku suka
x abis aku taip mlm ni..haha...biasalah tu..
so,korang prasan tak byk benda yg aku suka drpd apa yg aku x suka..
then yg plg penting..aku suka buttefly..ntah..knapa ek?
dri kecik lagi dh..dia cantik..mcm2 kaler..mnarik phatian'ssiapa yg tgk la..
lagi puwn..rama2 ni makin dkejar mkin dia lari..hehe..
kdg2 aku t'pk jugak pasl my future..mestila..
kta kn manusia biasa..kta x tau pa yg akn jdi pd masa depn..
so, aku t'pk jugak..sapa my future husbad?? mcm mana org nyer..
tgi ke..pendek ke..hehe..p,aku tetp mnanti..
insyaAllah klu da jodoh kn..len la klu org yg tgh hangt bcinta skrg..
mesti dh mrancang utk masa hdpn mereka..
mereka x perlu ttanya2 lgi siapa future wife n future husband mereka.
pa2 puwn..msia ni dpt mrancang jer..Allah SWT jer yg mnentukn nya..
eyh..knapa topik aku mlalut smpi bab2 kawen pulak..adowh2..
out of topic..hhahaha..tlints dfikirn..
mcm mana puwn kta xdpt mgelk dr suma tu kn..
so, yg dpt kta buat..terus bdoa, brusaha nn tawakal jer..
insyaAllah pa yg kta hajati n inginkn akn dpekenan kn oleh Allah swt..
then..kalau korang nak share something pa yg korang suka n x suka
leyh la cama2 join aku..nak tgk jugak..
kot2 dpt da psamaan or byk pbezaannya..hehe..
pa2 puwn suma org msng2 da bab2 yg mereka suka..
n da bab2 mereka yg x suka..p, ingt..
selalunya apa yg kta x suka..itulah yg baik utk kta...
kdg2 pa yg kta suka..x smestinya baik utk kta..Waalahu'alam..
kta ambil ikhtibar dri kisah ini...Bunga & Rama-Rama
aku ni blogwalking jugak..hehe..
xsalah kta ambik ikhtubar dri kish hidup org lain..
spy kta lebih bhati2 ddlam mmilih hala tju khidupn kta..
nak tahu knapa???
sbb kputusn yg kta buat skrg akn mpengaruhi apa yg bakal blaku pd. masa hdpn kta..
mberi kesn yg baik or x baik...ssuatu yg x pasti..
mcm skrg..aku bcita2 utk mjdi seorg engineer..(engineer la sgtttt..haha)
tpi, kta x tau kot2 kta bakal jdi cikgu or bussinessman/woman..
len yg dblaja len pulk yg dkejakn..kdg2..
mungkin itu mmg sudh bukn ttulis utk kta..
sbb Allah tu maha mgetahui lgi apa yg tbaik buat kta..
so,skrg aku juz follow the flow jer..
pa yg jdi..aku trima..klu mmg aku x dtmptkn utk further my study
utk course yg aku mint..aku trima..go on jer..
insyaAllah da hikmah dsebaliknya..kan..
so, kta x perlu penin2 kepala..klu confuse sgt..
x slh kta btanya dgn org skeliling..dgr pdpt org len..
bru minda kta tbukk..kn..then yg plg penting..
buat solat istikarah..insyaAllah x da pa yg perlu dconfusekn..
insyaAllah..
okeyla..rasanya aku dah mlalut2 dh ni..better tutup dulu entri kali ni..
insyaAllah kta smbg balik..kalu x ada aral mlintang..okeyh...
okeylah..tdo dulu..gud nyte..Assalamualaikum~



0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
:: Untuk apa meraih kecintaan manusia andai diri dimurkai Sang Pencipta. Berilmu bukan bererti menunjukkan kepandaian tetapi hanyalah utk diamalkan. Tiada berguna memperoleh sanjungan disisi ramai andai diri hina disisi Tuhan. Aku hanyalah seorang hamba hina yg sering diselubungi dosa-dosa. Hanya mampu merayu dan mengharap agar diri ini kembali bersih sebelum pergi mengadap Illahi::




Red Butterfly